”Enastående bra ämne som bådar gott inför framtiden”

Ja. Så lät det muntliga omdömet igår när Grynet och Glenfiddich var i Tidaholm för SPA´s årliga sommarutställning. Domare i år var Morgan Johnsson och han hade bara positiva omdömen att säga om Glen och framförallt hans framtid. Det var en unghingst som absolut skulle ges chansen att visas fram om några år. Vilken tur att vi har samma planer då 😉

Så här såg protokollet ut.
Typ: Rastypisk, välväxt 8
Huvud: Bra framparti och kors. Ngt. lång rygg 8
Extrem: Välmarkerade ledgångar, tåvid fram 7
Skritt: Avspänd med god steglängd 8
Trav: lätt med bra hasarbete 8

Nog anser vi att han kunde ha fått ett poäng till någonstans, framförallt på typ eller överlinje då den liksom Gwydyrs är mycket bra. Men domaren dömer och man kan inte alltid få precis vad man vill. 39p är inte fy skam och inte med den muntliga kritiken! Överlag var det inte strösslat med guld bland cobbarna, tex den redan godkände Storhaug Magic Flyer erhöll samma poängrad som Glen och det är ju en liten måttstock även om det inte går att jämföra vuxna och föl. I BIS-ringen vandrade dom runt ett tag medans andra föl föll ut en efter en. När dom kom till 39-poängarna så blev han kvar till slutet, och var därmed den bäst placerade av alla föl med 39p. Kul! Tappade kollen på hur många föl som gick före honom i BIS-et, men totalt hamnade han nog som 5-6:a eller nåt liknande. Roligt var det iallafall. Tyvärr blev inga bilder tagna under dagen så vi får hoppas att någon annan kanske hade kameran med sig.
(För den som undrar vad Grynet fick kan vi säga att hon var inte anmäld, vi åkte bara dit för Glens skull då hon redan har en hoper av goda meriter med sig i bagaget, och hon är så svår att hålla i hull med föl vid sidan. Hon ger allt till sina bebisar så vi bestämde i år att hon bara skulle följa med som ”sällskapsdam” in i ringen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑